Ennen kuin pääsemme varsinaisen tarinan kimppuun, on esiteltävä tarinan päähenkilöt. Tarina sijoittuu kuvitellusti Yhdysvaltoihin, Arragonin osavaltioon, Grenlowin kaupunkiin.
(Sims -peliä pelaavat tulevat huomaamaan, että kuvissa esiintyvä kaupunki on pelin oma Twinbrook, joka on pelin lempikaupunkini. Halusin kuitenkin nimetä kaupungin itse uudelleen, tarinaan sopivammaksi.)
Ensimmäinen varsinainen osa ilmestynee tämän viikon loppuun mennessä!


Pidemmittä puheitta päästän teidät tutustumaan tarinaa tähdittäviin hahmoihin.

Flannigan


Joanne Flannigan, 40 -vuotias perheenäiti, joka työskentelee vanhemmiltaan perimässään pikkuisessa kahvilassa. Hän on palkannut apulaisia työskentelemään kanssaan, mutta silti tarmokas nainen itse vastaa suurimmaksi osaksi leivosten ja ruoan valmistuksesta. Joannen näkee usein myös tiskin takana palvelemassa asiakkaita, sosiaalinen ja aina pirteällä päällä oleva nainen onnistuu usein piristämään asiakkaitaan. Joanne onkin naapurustonsa tukipilari, hän tuntee lähes kaikki alueella asuvat ihmiset ja kuuntelee enemmän kuin mielellään heidän ongelmiaan. Usein naiselle huomautetaan, että hän on väärällä alalla, niin hyvin hän osaa muiden ongelmia käsitellä.
Kotioloissa hän on huolehtivainen ja välittävä äiti. Nuorimmaisensa sotkuihin Joanne yrittää kovasti puuttua ja korjata tämän elämää parempaan suuntaan, mutta tähän mennessä työ on ollut lähes tuloksetonta. Aviomiehensä kanssa ei kovinkaan aurinkoisesti suju, Joanne tuntee että hänen miehensä ei tee juuri mitään heidän perheensä hyväksi, mies käy töissä ja tuo rahaa kotiin, mutta kaikki muu onkin rouvan vastuulla.

 


Malcolm Flannigan, 42 -vuotias perheenisä, joka työskentelee journalistina paikallisessa urheilujulkaisussa. Herra Flannigan vastaa lehden toimituksessa jalkapallosivuista. Mies onkin intohimoinen jalkapallon seuraaja ja on myös nuoruudessaan sitä itsekin pelannut, lähes ammattimaisesti. Lupaavan pelaajanuran kuitenkin katkaisi loukkaantuminen, jonka myötä Malcolm siirtyi kirjoittamaan lajista eikä ole sen koomin juuri itse urheillut. Mies käy usein seuraamassa otteluja ja kirjoittaa sekä pelaajahaastatteluja että pelinkulkuraportteja, joskus hän myös matkustaa jalkapallon suurkilpailujen perässä jopa toisiin maihin voidakseen raportoida niistä. Tätä vaimo ei ole kovinkaan hyvällä katsonut, mutta Malcolm aikoo jatkaa matkojen tekemistä siitä huolimatta.
Malcolmin ja Joannen liitto on rakoillut jonkun verran, Joanne näkee Malcolmin saamattomana nahjuksena joka vain istuu sohvalla katsomassa televisioa tai kirjoittaa tietokoneellaan jotain "turhanpäiväistä", kuten vaimo ilmaisee.

 


Roselynn Flannigan, 17 -vuotias nuori nainen, joka opiskelee paikallisessa lukiossa toista vuottaan. Roseksi kutsuttu tyttö on kiinnostunut opiskelusta, lukemisesta ja tietokoneista. Rose haaveili pitkään seuraavansa isänsä jalanjälkiä ja alkavansa toimittajaksi, mutta iän kartuttua tyttö on alkanut haaveilla lääkärin urasta. Nuori nainen tekeekin kaikkensa saadakseen tarpeeksi hyvät arvosanat päästäkseen opiskelemaan lääketiedettä. Vanhempiensa kanssa hyvissä väleissä oleva tyttö ei juurikaan tule toimeen pikkusiskonsa kanssa, Rose ei ymmärrä tämän maailmankuvaa ja ajattelee pikkusisarensa olevan liian turhamainen. Toisin kuin sisarensa, Rosea ei kiinnosta nuoret miehet juuri ollenkaan, hän ajattelee ehtivänsä hyvin seurustelemaan myöhemminkin.

 


Megan Flannigan, 17 -vuotias tyttönen, joka opiskelee paikallisessa lukiossa ensimmäistä vuottaan. Megan rakastaa meikkejä ja vaatteita, hän viettää tuntikausia sovittelemassa itselleen uusia asukokonaisuuksia ja harjoittelemalla erilaisia meikkityylejä. Hän ei ole vähääkään kiinnostunut koulunkäynnistä, tyttö lintsaa eikä jaksa keskittyä koulutehtäviinsä. Jos Megan jaksaa kouluun lähteä, hän on lähinnä kiinnostunut vastakkaisen sukupuolen edustajista. Megan on seurustellut salaa jo parin kuukauden ajan aikuisen miehen kanssa, vanhemmilla ei ole minkäänlaista tietoa siitä, millainen heidän kuopuksensa poikaystävä on. Vaaleaksi hiuksensa värjännyt tyttö lähes halveksii vanhempaa sisartaan, hän ei ymmärrä miten Rose voi olla niin kuiva, heillä ei tunnu olevan lähes mitään yhteistä. Vanhempiensakaan kanssa Megan ei juuri tule toimeen, vaan välttelee heidän kanssaan keskustelemista niin pitkään kuin vain voi.

 

Malone

Catherine Malone, 28 -vuotias yksinhuoltajaäiti, joka työskentelee Grenlowin ala-asteella luokanopettajana. Kate on äskettäin muuttanut Grenlowiin poikansa kanssa. Nainen sai esikoisensa jo 17 -vuotiaana, vielä kotona vanhempiensa luona asuessaan. Katen onneksi hänen vanhempansa olivat suvaitsevia ja antoivat tyttärensä asua kotonaan lapsen kanssa, vaikka naapuruston väki tuntuikin halveksivan nuorena äidiksi tullutta tyttöä. Opettajaksi opiskeleminen kiinnosti kovasti tuoretta äitiä, joka yritti lapsenhoidon lomassa kamppailla lukio-opintonsa loppuun asti. Ne suoritettuuan Kate lähti opiskelemaan opettajaksi lähikaupunkiin. Lapsen hän otti mukaansa, vaikka ensimmäisen lapsenlapsensa saanut isoäiti tarjoutuikin huolehtimaan pojasta Catherinen opiskelun ajan.
Opinnot päätettyään Kate jäi asumaan opiskelukaupunkiinsa ja löysi itselleen jopa mukavan miehen joka hyväksyi Zacharyn. Suhde päättyi kuitenkin parin vuoden päästä melkoisen myrskyisästi ja Catherine päätti etsiä itselleen ja pojalleen uuden, mukavan asunnon jostain ihan muualta. Kaksi kuukautta sitten äiti ja poika saapuivat Grenlowiin.
Kate on rauhallinen ja ymmärtäväinen nainen, joka kaipaa kovin rinnalleen miestä. Lisää lapsiakin hän haluaisi saada, kunhan se unelmien kumppani löytyisi ensin.

 


Zachary Malone, 11 -vuotias pojankoltiainen, joka asuu yksinhuoltajaäitinsä kanssa. Poika on kiinnostunut autoista ja jalkapalloilusta. Hän haaveilee jonakin päivänä ostavansa autoja ja ryhtyvänsä sitten autokauppiaaksi.
Zach ei pidä yhteyttä isäänsä millään tavoin, eikä edes muista tätä, vaikka mies olikin poikansa elämässä lapsen ensimmäisen vuoden ajan. Poika ei osaa liiemmin kaivata isää elämäänsä, sillä hänen muistinsa mukaan sellaista ei koskaan ole ollutkaan. Äitiinsä Zacharylla on melkoisen hyvät välit, niitä tosin rasittaa pojan kapinallinen käytös, hän ei juuri ollenkaan tottele rajoituksia ja tekee lähes kaiken oman päänsä mukaan. Katella on täysi työ saada poika pysymään edes jotenkuten aisoissa. Rauhallisella tuulella ollessaan Zach on kuitenkin mitä miellyttävin pikkumies.

 

Kerrigan

Mackenzie Kerrigan, 30 -vuotias irlantilaisnainen, joka työskentelee Brown & Son -asianajotoimiston yhtenä perheoikeusasianajajana. Hän muutti Irlannista Grenlowiin jo pikkutyttönä ja onkin kasvanut tässä kaupungissa.
Macynä tunnettu nainen työskentelee siis lähinnä avioerojen ja huoltajuuskiistojen parissa, mutta satunnaisesti hän on ottanut myös muita juttuja työkumppaniensa estyttyä jonkin asian vuoksi. Mackenziellä ei ole perhettä, ei miesystävää, ei mitään pysyvää mikä estäisi hänen työntekoaan. Lapsia hän ei koskaan halua hankkia, mies olisi ihan mukava, mutta mistäpä sillekin sitten teet aikaa. Naisen elämään ei juuri kuulu muuta kuin työhön liittyvät asiat, ystäviäkään Macylla ei juuri ole, sillä hänen luonteensa ei ole niitä mukavimpia. Mackenzie on kunnianhimoinen, säälimätön ja ankara nainen, joka useimmiten jyrää muut pois altaan ja haluaa ehdottomasti sanoa viimeisen sanan, tuli mitä tuli. Tästä syystä neiti Kerrigan onkin kysytty ja menestynyt asianajaja.

-----------------------------------------------